24.03.2017

Борисов в Пловдив: Опонентите на ГЕРБ разделят българските граждани и застрашават страната ни

Недопустимо е поведението на партии, които в желанието си да вземат някой друг глас повече, създават напрежение по границата ни с Турция в момента. И ДОСТ, и ДПС, и ПФ се самозабравиха. Вкарват страната ни в много тежка ситуация. Това каза председателят на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ в Пловдив Бойко Борисов по време на официалното закриване на предизборната кампания на партията в Пловдив. Борисов коментира, че е изключително опасно да се връща говоренето от т.нар. Възродителен процес. “Бях млад офицер и съм видял с очите си трагедията на хората от Възродителния процес. Искам да напомня на политическите ни опоненти за събитията в Косово, в Крим и в Кипър. В момента тлее напрежение между Турция и Европа. Страх ме е, че с безотговорното си поведение някои партийни лидери ще улеснят ескалирането на тези събития”, подчерта той.

“Справихме се с най-тежката икономическа криза и с тежка бежанска вълна. С дипломация направихме така, че да има 0 натиск на границата. Не трябва да допускаме сами да си навлечем проблеми за 10 или 20 000 гласа. Толкова ще спечелят опонентите ни от безотговорното си поведение, но тръгне ли процесът на противопоставяне няма връщане назад”, заяви още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова за обединение около националните интереси на България. “ГЕРБ доказа, че е партия, в която всеки български гражданин, независимо от етноса си, може да заеме позицията, която заслужава. Рекорден брой български мюсюлмани ще гласуват за нас в неделя, защото ние не разделяме хората и не провокираме омраза помежду им”, изтъкна Борисов.

Бойко Борисов представи и акценти от програмата за управление на ГЕРБ. Той заяви, че ще бъде запазена справедливата данъчна система, която гарантира сигурност за хората и за бизнеса. В тяхна полза ще бъде премахната и бюрокрацията. Председателят на ГЕРБ подчерта, че партията ще настоява следващите избори да бъдат мажоритарни.

По думите на Борисов, направеното от ГЕРБ е видимо в цялата страна. Бившият премиер бе категоричен, че там, където има изградена инфраструктура, се привличат инвестиции и се създават работни места. Той даде пример с развитието на Пловдив като икономическа зона, благодарение на АМ  “Марица” и АМ “Тракия. “Пловдив е демократичен, Пловдив ми е любимият град – тук и в София има най-голям икономически растеж. Убеден съм, че ще гласувате с разсъдъка си”, каза той. Борисов заяви, че важните инфраструктурни проекти в страната ще бъдат завършени, защото това гарантира, че няма да има “България на две скорости” – отляво и отдясно на Стара планина.

“Антонио Лопес е генерален секретар на Европейската народна партия – партията, която излъчи председател на Европейския парламент, Европейската комисия и Европейския съвет. Понеже чух, че опонентите ми питат като какъв ми помага. БСП нямат тази възможност – председателят на ПЕС е уволнил като зам.-министър председателят на българските социалисти. Сергей Станишев като премиер е уволнил зам.-министъра си Корнелия Нинова”, каза още Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че е недопустимо говоренето, което представлява гавра с паметта на измъчваните по затворите хора.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов обясни, че в тази кампания не е имало сблъсък на идеи, защото опонентите на ГЕРБ не са целяли политически дебат, а противопоставяне. “Опонентите ни искат да върнат страната ни години назад. Ние сме убедени, че ще победим на тези избори, но ни е нужна толкова категорична победа, че БСП дори да не си помислят, че могат да управляват България. За разлика от Бойко Борисов премиерът на БСП Пламен Орешарски не представляваше силния глас на България в ЕС, той не бе възприеман като лидер, не направи нищо за развитието на страната ни”, каза Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ е доказала, че е партия с национално отговорно поведение. “Показахме истинско европейско лице, бяхме градивни, защото знаем, че след 26-ти март партията, която ще управлява държавата, трябва да може да прави национална политика. С ГЕРБ България ще остане остров на стабилност в региона. Ще създадем правителство не на компромисите, а на защита на националните интереси. Единствено ГЕРБ може да спре БСП да унищожи България и аз съм уверен, че Бойко Борисов ще бъде премиерът, който ще бъде домакин на срещите с европейските лидери, когато България председателства ЕС през 2018 година”, категоричен бе Цветан Цветанов.

Според генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес социалистите играят много опасна игра, която се отразява на бъдещето на България. “Те използват антиевропейска риторика. Популистите използват чисти лъжи. Изборите в България са избор между лъжи и реални решения. България не може да си позволи да рискува стабилността си като даде власт на политици, които изкривяват действителността”, подчерта той.

“Бойко е добър човек и добър политик, уважаван в Брюксел от всички европейски лидери. Той е твърд в преговорите, когато защитава интересите на България. Лидерите се доказват най-добре в тежки ситуации. Бойко Борисов е лидер, който се справи с миграционния натиск и тежка икономическа криза, постигна висок икономически растеж и ниска безработица. Нямам съмнение, че той ще спечели изборите. България трябва да остане част от обединена Европа, за да продължим да опазваме заедно границите си и да се подкрепяме”, заяви Антонио Лопес. По думите му, изборите в неделя са референдум “за” Европа. “Кажете “Да” на повече възможности за бизнеса и за хората, кажете “Да” на повече стабилност. Това означава “да” за ГЕРБ. Гласувайте за дясното, за Европа, за ГЕРБ. Победа!”, обърна се към пълната зала Лопес.

 

 

 

< Назад