23.03.2017

Бойко Борисов в Самоков: ПП ГЕРБ е построила три пъти повече, отколкото предишните правителства

При всяко управление на БСП настъпва икономическа криза или национална катастрофа. За две години не са се променили и няма да се променят. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Самоков. Той изтъкна, че е убеден в изборната победа на ГЕРБ, защото това е партията, градила най-много. „Разплатихме 6, 2 млрд. лева стари задължения на тези преди нас и въпреки всичко успяхме да съберем 4, 7 млрд. лева повече в бюджета и да изкараме държавата на излишък. Давахме добавки към пенсиите за Коледа и за Великден. Постигнахме 0% инфлация, най-ниска безработица и рекорден икономически растеж. По време на управлението на ГЕРБ България бе втора в Европа по развитие, с най-добрия кредитен рейтинг, според всички кредитни агенции. Това е направила ПП ГЕРБ. Три пъти повече сме построили, отколкото всички предишни правителства“, подчерта Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви, че този път страната ни не трябва да се връща назад в развитието си като в омагьосан кръг с ново правителство на БСП, както се случва през няколко години. „За ГЕРБ държавата е над всичко и няма да им се дадем. Не можем да ги оставим отново да разрушат България“, категоричен бе Борисов.

Бившият премиер обясни, че ГЕРБ си е взела поуки от допуснатите грешки в управлението на страната. По думите му,  в следващ управленски мандат партията ще приложи цялата си вола да премахне бюрокрацията, която тормози хората и бизнеса. Според Борисов ГЕРБ ще се справи с корупцията на всички етажи на властта и ще осигури сигурност и справедливост за всички български граждани. Бойко Борисов изтъкна, че ГЕРБ ще довърши важните инфраструктурни проекти като АМ „Хемус“, тунела под Шипка, пътят Русе – Велико Търново и Мездра-Ботевград. „Това коренно ще промени държавата. Северна България ще настигне по развитие Южна България“, обясни той.

Като приоритет Бойко Борисов изтъкна инвестицията в образованието. „Ще увеличим двойно заплатите на учителите. 350 милиона ще се отделят повече на година. Това е напълно реално изпълнимо, защото само за месец януари оставихме 860 милиона лева повече излишък в държавния бюджет. Винаги изпълняваме обещанията, които даваме пред хората. Не поемаме фалшиви ангажименти“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.  Борисов обясни, че друга мярка, която предвижда ГЕРБ, е спирането на социални помощи на родители, които не изпращат децата си на училище. По думите му, неграмотността сред подрастващите ги обрича на непълноценно бъдеще.

Бойко Борисов заяви, че в следващ управленски мандат ГЕРБ ще предприеме строги  мерки за противодействие на издаването на фалшиви болнични, фалшиви социални пенсии и ТЕЛК-ове. „Държавата ще финансира до 100% инвитро процедурите на семейства с репродуктивни проблеми. Това е реално решение за близо 150 000 семейства, които искат да имат деца. Това е работеща мярка за справяне с демографската криза. Ще подпомогнем възрастните хора и младите семейства едновременно като осигурим на бабите и дядовците, които се грижат за внучетата си, заплата 460 лева всеки месец“, подчерта лидерът на ГЕРБ. Борисов посочи, че ГЕРБ ще осигури по-високи доходи и пенсии за хората на база на икономическия растеж, който партията е доказала, че може да постигне.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че най-важното е единството на нацията. Бойко Борисов даде за пример тежката политическа ситуация в редица съседни на България страни. Той посочи, че в Турция се изричат много тежки думи по посока на Европа и България. „Отправят се заплахи все по-отчетливо. Какво означава твърдението, че европейските градове няма да могат да дишат спокойно. От това ме е страх. Върна се и риториката за Възродителния процес в страната ни“, изрази притеснението си Борисов. Той заяви, че ГЕРБ винаги е била за това да се спазват Минските споразумения и да не се прекрояват границите.

По думите му, България винаги е била пример за етническа толерантност. „В ГЕРБ има християни, мюсюлмани и представители на всякакви етноси. Всеки в ГЕРБ може да израсне до най-високото място. Съдим по акъла, по образованието, по амбицията. Религията е за неделя – всеки да отиде и да се поклони на своя Господ. Изградихме и стотици църкви и манастири. Средно по 70 милиона на година сме отделяли за това“, каза Борисов.

Бойко Борисов заяви, че хиляди български мюсюлмани гласуват за ГЕРБ, не за ДПС и ДОСТ. „Хората ни вярват. Във всяко населено място в България със смесено население изградихме обредни домове, пазари, училища, детски градини, спортни площадки, преасфалтирахме – дори на места където 40-50 години не беше асфалтирано, обновихме канализация и водоснабдяване. Всичко е коренно променено“, обясни Бойко Борисов. Той даде за пример община Ябланово, от където е започнал т.нар. Възродителен процес. „От 12 общини 9 са с кметове от ГЕРБ. Имаме много  млади кметове. Хората там знаят, че пътя и водопровода са ги направили от ГЕРБ“, каза още лидерът на партията.

 

< Назад