06.09.2022

Бойко Борисов в Пловдив: Преди 2 години ни разединиха, затова на днешния ден трябва да мислим как да обединим народа

Преди две години ни разединиха. На днешния ден трябва да мислим как да съединяваме народа! Само обединени можем да излезем от кризите! Този призив отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив по повод Деня на съединението.

"Гледах наводненията и в САЩ, в Париж и в Лондон. Това е стихия! Ако има виновни, то компетентните органи ще се произнесат.
Всички младежи от ГЕРБ са в пострадалите от наводненията населени места, но съм им забранил да си пускат снимки от там. Цялата тежка техника е там сега. Виждате колко е важно държавата да разполага с такава. Добре, че осигурихме техника по време на нашето управление. Важно е да има бърза реакция", заяви Бойко Борисов.

Той уточни, че като нация трябва да направим така, че Северна и Южна България да се изравняват в развитието, стандарта на живот и инвестициите. "Затова ние инвестирахме не само в „Струма“ и „Марица“, но и „Хемус“, пътя Велико Търново-Русе, тунела под Шипка", каза още Борисов.  
"Според изследванията  70% от българите казват,  че през последната година живеят по-лошо. Кое да продължим - влошаването?! Нека говорим кой какво може да направи за хората", категоричен бе председателят на ГЕРБ.
"Петков твърди, че се вкарвали някакви храни през границата и се говорело тихичко, че парите отивали при Борисов. Служебният вътрешен министър Демерджиев каза, че през последната година полицаите са пускали нелегалните мигрантите да влизат в България - по пътя на логиката всичко това е отивало при Бойко Рашков и Кирил Петков", допълни Бойко Борисов.
Той подчерта, че бе трябва да се говори повече за разединение, а какво може да бъде направено за хората.
"По време на нашето управление през 2018 мотото на България: “Съединението прави силата” се превърна в мото на целия Европейски съюз! В София дойдоха всички европейски лидери. Дай боже да дойде пак време, когато канцлер на Германия, премиер на Великобритания и президент на Франция да се разхождат из България и да се поздравяват с хората", припомни Бойко Борисов.
Той допълни, че това може да бъде направено отново, но трябва да бъде преодоляно егото.

< Назад