20.11.2019

Бойко Борисов: В момента Европейската народна партия има нужда от президент точно като Доналд Туск

Доналд Туск е голям приятел на България. Всички си спомняме какъв жест ни направи с речта си на български по време на откриващата церемонията на европредседателството в София. Той е партиец, бивш премиер на Полша, познава много добре ситуацията на Балканския полуостров. Като председател на Европейския съвет работеше в много трудни времена. Туск е твърд човек, много енергичен и дипломатичен. В момента Европейската народна партия има нужда от президент точно като него. Това заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов пред журналисти при пристигането си в Загреб за Конгреса на Европейската народна партия, който трябва да избере нов президент на организацията.

„За съжаление днес много партии и членове на ЕНП не изповядват нашите ценности. Сдружават се със социалисти, комунисти и крайно леви. Доналд Туск е много добър избор за президент на ЕНП особено с оглед на времената, които ни предстоят“, коментира Бойко Борисов.

Министър-председателят напомни, че днес правителството за поредна година отпусна 51 млн. лв. за коледни надбавки към пенсиите на близо 1,3 млн. души в България. „За 8 път отпускаме средства за коледни надбавки, същото правим и по Великден. Това можем да си го позволим благодарение на битката с контрабандата и корупцията и добрата работа на приходните агенции“, обясни той.


По темата със смъртта на 3-годишното дете в София, Борисов съобщи, че следователите са иззели записи, рецепти и документи. Също така и родителите са разпитани. „Майката и бащата са снимали как се държат с тях работещите в болницата. Потресен съм. Затова съм и толкова остър в изказванията си“, сподели той.

 

 

< Назад