18.06.2022

Бойко Борисов: Тази коалиция се разпада, защото е абсолютно безпринципна

Мога да коментирам заклинанията на политическите партии – без този, без онзи и подобни. Това веднъж ни вкара три пъти на избори, ще ни вкара непоправимо и занапред. Аз бях против да се иска вот на недоверие. Не че не го заслужават, не че не трябва да си отиват веднага. Кражбите и корупцията в момента са в небивали размери. Само от горивата в момента извън България на всеки литър излиза по 1 лев и българинът това го разбира. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на лятната академия на Жени-ГЕРБ в Албена.
„Тази коалиция се разпадна, защото е абсолютно безпринципна на уж десните с уж левите“, категоричен беше Борисов.
„Четирите партии си гласуваха бюджета – най-важният закон, а пред парламента обясняваха как ние с ДПС и Възраждане сме нова коалиция. Това е шизофренизъм", подчерта Борисов.  
Председателят на ГЕРБ обяви, че ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата. Преговорите ще са базирани на конкретни принципи.
"И в най-тежки времена лидерите на партиите по време на войните са развявали бели знамена, за да се съберат и да потърсят мир - заради децата и майките. Петков каза, че няма да преговаря с ГЕРБ, Възраждане, ДПС и ИТН. Ами ти с другите две падаш и оставаш в същото положение, както беше ГЕРБ - най-голям си, но малките искат да си играят с друг. Накрая може да останем с Кирил Петков опозиция - двете най-големи партии и да оставим малките да си управляват", обясни Борисов.
Ако ГЕРБ управляваше, цената на тока нямаше да се вдигне, категоричен беше Борисов.
„Няма как ние да преработваме руски нефт, а на бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лв. Ако беше ГЕРБ в управлението, нямаше да им позволя да вдигнат цената на тока, защото и миньорите, и АЕЦ-а са български", изтъкна Борисов. Той предупреди, че омразата, която насаждат сред хората и партиите, най-накрая ще убият политическия елит. Борисов уточни, че партиите се познават по дейността, която извършват. "Нашите разделителни линии ще бъдат принципни. А не дали харесвам Христо Иванов. За нас гласуват най-много. Те вкараха бюджет без тригодишната рамкова прогноза. Усещат, че ще си ходят, и искат да оставят служебното правителство без пари. Кризата тепърва идва“, лаза още лидерът на ГЕРБ.
Борисов заяви, че Кирил Петков е подвел нашите евроатлантически партньори за Северна Македония и блокира процеса като го прехвърля на парламента. „Той е в стрес и в ступор и се крие зад Народното събрание, защото не може да придвижи нищо, свързано със Северна Македония. Кой ако не ГЕРБ сложи на масата на ЕС Западните Балкани? Подписахме договор за добросъседство, който аплодира цял свят и на КСНС беше подкрепен", припомни Борисов.

< Назад