08.11.2018

Бойко Борисов ръководи делегацията на ГЕРБ за Конгреса на ЕНП в Хелзики на 7 и 8 ноевмри 2018 г.

Най-голямата политическа партия в Европа – Европейската народна партия (ЕНП) – ще избере водещия си кандидат за евроизборите през 2019 година. Това ще стане по време на конгреса на ЕНП в Хелзинки, Финландия, който ще се проведе на 7 и 8 ноември 2018 г. Делегатите на конгреса ще избират между председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и заместник-председателят на ЕИБ Александър Стуб.

Делегацията на ГЕРБ ще бъде ръководена от председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. В делегацията участват заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, заместник-председателите на партията и кметове на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, както и кметовете на Варна, Благоевград, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Враца, Видин, Шумен, Разград, Търговище, Смолян, Сливен, Ямбол, Казанлък, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник и Силистра, които са избрани с листата на ГЕРБ. В състава на делегацията влизат още евродепутатите от ГЕРБ и българският еврокомисар Мария Габриел.

За участие в конгреса са поканени над 2 000 души от 40 държави. Делегатите ще приемат и общи позиции по важните за Европа теми, сред които сигурност, миграция, икономически растеж и нови работни места, сътрудничество със съседни на ЕС държави.

< Назад