13.04.2017

Бойко Борисов: Програмата за управление е за пълен 4-годишен мандат

Програмата за управление е готова и обхваща пълен управленски мандат от четири години. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг след завършването на преговорите между ПП ГЕРБ и „Обединени патриоти“ по управленските приоритети. От съвместното изказване на преговорните екипи на двете партии стана ясно, че преговорният процес е завършил и има изготвена обща управленска програма от 21 страници.

 

Борисов благодари за усилията на преговорните екипи. Той подчерта, че в ГЕРБ винаги са се водили от принципа България над всичко. „Винаги съм считал демокрацията за нещо свято. Изборите са пряка демокрация. Ние върнахме управлението и спечелихме честни избори, които ни подредиха по този начин“, обясни лидерът на ГЕРБ. Той изтъкна, че партията винаги е заявявала като свои естествени партньори „Обединените патриоти“. Според Бойко Борисов направените компромиси и от двете страни са били необходими, за да се създаде работещо правителство, защото друг коалиционен формат не е възможен. „Депутатите на БСП и „Обединените патриоти“ не са достатъчно, за да управляват заедно, дори и в партньорство с „Воля“. Патриотите заявиха пред мен, че пред тях не стои варианта за управление нито с БСП, нито с ДПС.  Ако не се бяхме разбрали с „Обеднените патриоти“, трябваше да отидем на нови избори в следващите няколко месеца“, каза още Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ изтъкна, че липсата на парламент в една парламентарна република е изключително опасно за стабилността на процесите в страната. „След всичко случващо се в Европа -  „Брекзит“, мигрантския поток, напрежението в Турция и съседните ни държави, когато отчетем тези фактори и безспорно слабото служебното правителство, още няколко месеца без правителство е рисково. Вие видяхте че започнаха да се правят неприемливи законодателни промени“, обясни Бойко Борисов. По думите му, програмата за управление е добра. Борисов подчерта, че не е говорено за разпределение на министерски постове и това ще бъде обсъждано следващата седмица.   Управленската програма e качена на сайта на ПП ГЕРБ:  http://gerb.bg/bg/pages/prioriteti-125.html

< Назад