28.06.2023

Бойко Борисов: От срещата вчера не произлезе нищо, освен още една разделителна линия


"От срещата вчера не произлезе нищо, освен още една разделителна линия. Колкото по-бързо забравим тази среща, толкова по-добре. Не се обсъди нищо от това, което обществото очаква - темата за наводненията, управленската програма и др. Когато се събират по 15 души на лидерска среща става говорилня и нищо конкретно не се решава". Това заяви пред медии в Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов относно провелата се вчера среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
"Казват, че сме имали десет зам. министри, ако искат да ги уволят. Шефът на митниците ли е наш? Или шефът на НАП, БЕХ и др.?“, посочи Борисов. Той обясни, че е трябвало да се положат усилия за разписване на управленска програма и бюджет. „Доколкото разбрах Асен Василев ще е в Брюксел и няма да е тук, за да защитава бюджета“, добави председателят на ГЕРБ. „От нас се иска само да натискаме копчета?! Мария Габриел се въздържа парите за БЕХ да бъдат извадени, само че те не се съгласиха с нея и си го гласуваха. През тези години, в които управляваха даваха ли пари за детски градини, за продължението на дъгата? Ако не са го правили, умишлено ли е било за софияни? Те правят помпозно обявяване на кандидата си за столичен кмет. Ден, в който искат да говорим за регулатори, ние ще тръгнем в предизборна програма., обясни Бойко Борисов.   
Лидерът на ГЕРБ коментира проявите на агресия от страна на "Възраждане": "Категорично осъждам поведението на “Възраждане”, свързано с агресията, провокациите и езика на омразата. Тези, които ги подкрепят са български граждани и всеки може да си направи извод дали да ги подкрепя или не."

< Назад