20.10.2021

Бойко Борисов: Нужен е пълен локдаун, но за служебния кабинет на Румен Радев!

Нужен е пълен локдаун, но за служебния кабинет на Румен Радев! Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията. По думите му управляващите се провалиха във всеки сектор. „Българите умират не заради COVID, а зари хаоса при управлението. Мерките са пожарни и закъснели. Пи Ар-ът води до загуба на човешки живот“. Това заяви Радев на 27.11.2020 г.“ Казва го Радев, не го казвам аз. Телевизиите могат да му го пуснат“, посочи Борисов. Лидерът на ГЕРБ припомни и още едно изказване на Румен Радев от 3 ноември 2020 година: „Ако има по-притеснително от вируса е безпомощността на правителство. Не може правителство което се интересува само от оцеляване да ни води през такава криза. Загубено бе ценно време за подготовка. Сега виждаме панически действия“. Борисов подчерта, че Радев вчера се сети, че има COVID, а онзи ден, че има финансова и икономическа криза, чудовищна инфлация, че всичко в държавата гори. „Румен Радев се присмя на европейските лидери и ги обвини в артистичност, защото се ваксинираха публично пред хората. А те имат нужда от лидерите си, за да се убедят, че няма да ги “чипират”, че ваксините са безопасни“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Въвеждането на “зелени паспорти” в България от днес за утре е бягство от отговорност. Това е саботаж към бизнеса и грубо погазване на правата на гражданите. При едноличното управление на кръстника Румен Радев довчера в България нямаше коронавирус. Сега с министрите му налагат пожарни мерки. Веселото лице на хаоса Стойчо Кацаров не се свени да каже, че намира болнични легла на своите близки, докато българите умират“, изрази възмущението си Бойко Борисов. По думите му сега Велислав Минеков може да вземе ковчега и да го занесе пред Министерство на здравеопазването. “Зелените паспорти” са работещи в държави, където гражданите се ваксинираха една година. В България има 20% ваксинирани. Питам: ако гражданин няма сертификат, как ще гласува?”, заяви председателят на ГЕРБ. Той бе категоричен, че Стойчо Кацаров е маша. „Поставен от лобисти. Той не е лекар като лекарите, които бяха изчегъртани от него. Народът ще им вземе оставките на изборите на 14-ти ноември“, категоричен бе Бойко Борисов.

„Питам премиера и министъра на енергетиката, защо през месец май токът беше 170 лева, а днес допуснаха тази цена да стига до над 600 лева?! Въглищата са ни български. Ядреното гориво в АЕЦ е сменено. С кое се повиши цената? Язовирите ни са пълни. Водата ни е без пари. Кое донесе вдигането на тока 4 пъти? Газта я намалихме с 50%, но се е вдигнала сега“, посочи председателят на ГЕРБ. По думите на Борисов, Радев сложи навсякъде негови хора, минали по „пътя на Копринката“ и затова сега носи пълна отговорност за хаоса в държавата. „Срам и позор! Медиите тръбят, че е започнала операция по „Vera Su“. Операцията „върви в пълен ход“ от 30 дни, а все още не е започнала. Хаосът в България има нови измерения. Искат да теглят още половин милиард нов заем. Всичко се прави, за да може да Румен Радев спечели изборите. След него и потоп. Това е тяхната политика“, подчерта Бойко Борисов. Той предупреди, че репресивната машина на Радев сега работи на пълни обороти, да смачкат опозицията му, а затова им трябват пари и са готови на всичко.

„Налице е абсолютен инфомрационен, ваксинационен и управленски провал. Това правителство и архитекта му Радев имаше година, в която да проумее, че вирусът не е шипченски или софийски, а че съществува и е необхйодимо да се управляват процесите. И да се носи отговорност. Какво наблюдаваме в последните дни – самодовлната усмивка на Кацаров, виден антиваксър, залива ефира, а Министерството на здравеопазването вместо да управлява процеса, прави томболи за смарт часовници. Юмрукът прави лицеви или катери върхове“, заяви водачът на листите на ГЕРБ-СДС в Русе и Разград, и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова. По думите й при 20% ваксинация, е саботаж да се въвежда зелен сертификат. „Това е нарушение на волята за избор. Нарушение на конституционни права. Правилна е реакцията срещу това необмислено решение на Кацаров и Радев. Считаме, че трябва по най-бързия начин да се върнат зелените коридори, за да могат тези, които искат, да се ваксинират. Благодарение на услията на Борисов сега има избор между всички ваксини“, припомни Атанасова. Тя бе категорична, че всеки час на поста здравен министър, зает от Кацаров, е грубо газене на избора на всеки българин да живее в свободна и демократична държава. „Искаме оставката му! Той отдавна не е легитимен. Не разбира значението на десйвтията си. А на 14 ноември народът ще вземе оставката и на Румен Радев“, подчерта Десислава Атанасова.

„Забъркаха пълна каша. Здравен ефект от мярката им е 0. Тези които трябва да искат сертификата, нямат право да искат лични документи. Това значи, че няма да постигнем никакъв ефект. Тази заповед ще накарат хората масово да се юрнат към лабораториите. Така болни и здрави ще се редят заедно. Министър Кацаров излъга българските граждани“, каза по време на пресконференцията водачът на листите на ГЕРБ-СДС във Варна и Велико Търново, и бивш министър на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. Според него, ако изобщо има нещо полезно от тази заповед, е, че вече няма съмение, че министърът е некадърен и лъже във всяко свое появяване. „Каза, че може да се наложи да се помисли за зелен сертификат на избориоте. Не може! Това ще е погазване на права. Но и тези управляващи не спазват Конституцията. Те имат намерение да ограничат правата на хората. Преди седмица Радев засипа с похвали Кацаров за усилията. За Радев темата COVID не същестуваше до вчера”, заяви проф. Ангелов.

 

< Назад