26.11.2017

Бойко Борисов: Никога не сме мислили и не сме говорили като възможен вариант управление с БСП

Никога не сме ги канили, не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП. Един път бях демократ, ето ви властта, втори път ето ви властта, а те пак не могат. БСП не искат да има успешно председателство. Ако могат да го провалят, ще го провалят. Най-гадната дума, която познавам в живота си, това е думата - завист. Неприятно им е, когато някой успява в България. Това заяви министър-председателят на България и председател на ГЕРБ Бойко Борисов пред Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ГЕРБ. Форумът се проведе в София, а на него Бойко Борисов бе преизбран от делегатите като председател на ГЕРБ. Като заместник-председатели на партията бяха определени председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на София Йорданка Фандъкова  и кметът на Бургас Димитър Николов. В рамките на събитието бе гласуван и съставът на Изпълнителната и Контролната комисии на ГЕРБ.

„Всички били работили за договора с Македония, но ние го направихме. Искам да попитам БСП защо не са направили административните реформи, магистралите, пречиствателните станции, жп линиите, училищата?“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му последното решение на Националния съвет на БСП, с което се даде разрешение на председателя на партията да се подпише под предложенията на ГЕРБ за Конституционни промени, свързани с приватизацията, е прах в очите. „Председателят щял да гласува „за“, ама партията щяла да гласува „против“, за да не може да стане това. Защо? Затова, че сме санирали на хората блоковете, трябва да ни отричат от сутрин до вечер. Нашето се вижда за хората. Хиляди блокове направени, а тяхното е хиляди предприятия откраднати“, изтъкна премиерът.

Бойко Борисов бе категоричен, че етническата толерантност ГЕРБ я пази като зеницата на окото си. „В ГЕРБ езикът на омразата, с епитети и обиди е забранен. Ние сме европейска толерантна партия, в нашите редове имат място всички, които спазват законите“, подчерта председателят на ГЕРБ и попита защо се приема за нормално депутат да нарича българските граждани „дебили“. „За едно предаване Антон Тодоров вече не е депутат. А Ники Петров, прекрасен лекар и човек, с две решения на Прокуратурата, че е невинен му взехме оставката. Само заради едно предаване. Аршинът към ГЕРБ и останалите партии е различен. Затова пък народът ни избира 3 пъти“, отбеляза премиерът.

„Няма несанирано училище и детска градина през последните 6-7 години на фона на синьо-червена мъгла преди това“, коментира лидерът на ГЕРБ. „Благодаря на коалиционните ни партньори „Обединени патриоти“, че са тук и разсейват ежедневно страховете, които се опитват да вменят. Друг освен нас с патриотите нямаше как да направи правителство“, посочи Бойко Борисов.

„ГЕРБ успя да направи политика за всяко едно населено място - това е силата на партията. Силата за вземане на решения е дадена на ПГ на ГЕРБ, за да има разделение на властите. Опозицията иска да дискредитира страната ни, за да търси странна легитимация и да представи нещата в различен план. Важно е да знаем, че ние няма да направим отклонение от политиката, свързана със Силна и обединена Европа“, каза на свой ред зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов. Той предложи София да бъде център на стартиране на Европейската кампания, защото така ще се даде силният глас на България за силна и обединена Европа и подготовката на европейските избори през май месец 2019 г.

„Силата на ПГ на ГЕРБ дава възможност да дадем гаранция за успешния 4-годишен мандат на Бойко Борисов като министър-председател на България. Гаранция за управлението на ГЕРБ е, когато имаме силна местна власт, работещи общински съветници, кметове, депутати и министри. Ако не сме заедно един до друг, ако не сме екип, няма как да се получи“, посочи Цветан Цветанов и добави, че днес членовете на ГЕРБ са 93 506, което означава, че за последните 3 години са се увеличили с 10 хиляди. Зам.-председателят на ГЕРБ напомни, че членството в ГЕРБ не е привилегия, а отговорност. „ГЕРБ е партията, която дава възможност на младите да имат равен шанс за развитие“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Хората ни вярват, не защото не можем да сгрешим, а защото можем да го признаем, да продължим напред и да работим. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова. От своя страна зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов коментира, че в първите години, когато партията е навлизала в регионите на местната власт, понякога е подхождала на сляпо. „10 години по-късно успехите на ГЕРБ на местно равнище са колосални“, подчерта Николов.

„Заявените ръстове на икономиката по време на предизборната кампания вече са реалност. Не винаги сме били успешни, но винаги сме се връщали на власт, защото управляваме с отговорност и всеки път, когато намерим грешка търсим начин да я поправим“, отбеляза министърът на финансите Владислав Горанов. Вицепремиерът Томислав Дончев обясни, че ГЕРБ следва пакет от утвърдени политики. „Можем да мерим резултатите в числа, в пари, в километри, в метри, в променените съдби на хората“, изтъкна Дончев и призова институциите в България да мерят с един аршин.

< Назад