13.08.2022

Бойко Борисов: Двуличие. Това е мотото на промяната

Бойко Борисов посети завода „Неохим“ в Димитровград, който принудително спря производството си заради скъпия газ.

 „Промяната“ уби България. Няма специалист, който да даже как се работи при такъв модел, в който дотираш всичко. “Перфектната буря” ще дойде догодина, когато държавата ще бъде напълно занулена. Това трябва хората да го знаят за изборите. Държавата в момента има последни издихания, за да се спре случващото се. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в завода „Неохим“ в Димитровград, който принудително спря производството си заради скъпия газ.
Борисов подчерта, че КЕВР е одобрил 60% увеличение в цената на газа.
"В същото време 800 милиона нов кредит са изтеглили, за да се дотира газът. Кой ще го върне, питам аз?! Това дори не е новина за медиите. Това са парите за АМ „Марица“ по две", добави още Борисов.
"Вчера се игра търг за газ. Знаете ли кой спечели търга-гръцкият посредник на „Газпром“. Отново с 30% по-скъп газ", информира той.

Според лидерът на ГЕРБ две години предишните управляващи са обяснявали как не трябва да се строи. "Един метър не могат да ни покажат. Гордостта на „Промяната“ е спряната от строеж АМ „Хемус“, обход на Хасково и Пловдив също няма, а заводите спират един по един", каза лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че Хасково и Стара Загора трябва да се обединят срещу убийството на района. "Хвалят се, че произвеждаме ток и го продаваме, благодарение на това успяваме поне в тока да дотираме. Като свърши тока, ще внасяме и него",  подчерта Бойко Борисов.

"Двуличие. Това е мотото на “Промяната”. Не ги ли е срам да харчат руски ток от руско ядрено гориво, не се съгласиха да подпишат с "Уестингхаус“.  Не ги ли е срам да харчат руски петрол от „Лукойл“  с 1,2 лв. по-скъпо?!", попита риторично Борисов.
"Никога не съм лъгал българите, може би това е причината да ме избират толкова пъти. Аз не знам как се управлява държава само на дотации-да дотираш водата, защото е скъпа; да дотираш тока, защото е скъп, газа по същия начин", заяви Бойко Борисов.

Той каза още, че Корнелия Нинова, която защитава “Газпром”, е любим партньор за “промяната” и попита защо ДБ и ПП протестират “спонтанно” пред Президентството, а не на “Позитано”20? "Ако президентът и служебното правителство направят нещо, за да решат проблемите са лоши, а когато Корнелия Нинова го иска, е добра?!", каза още той.

Борисов подчерта,  че собствената му партия е пенсионирала Кирил Петков само 6 месеца след като стана премиер.
Според него Промяната е смърт за българската индустрията, а гърците и турците си правят печалби на гърба на нашата индустрия.
"Не ни е виновна Европа, те са дали право на дерогация. Нашите съседи ни показват как става. Къде ще отидат съкратените работници от Димитровград?!", попита още лидерът на ГЕРБ .

Той каза, че 12 години е държал цената на тока на 80 лв., а газа на 38 лв. "Когато хората ни изберат, ще сложа такъв екип от хора, който знае как да го направи. България произвежда ток, транспортира газ", добави още той.

“Промяната” гарантира само високи цени. Бодряшки обясняваха по телевизиите, че газът ще е 4 пъти по-скъп. Сега е 10 пъти по-скъп", завърши Борисов.

< Назад