21.02.2017

Бойко Борисов: БСП няма нищо постигнато в нито един сектор

Всичко хубаво, случило се в България, е благодарение на европейската солидарност. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на кръгла маса „Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност“ в София. По думите му, целенасочено в България ЕС и НАТО се превръщат в клише. „Ако си против тях, се оказва изключително плодотворно от политическа гледна точка. Ако говориш против Ангела Меркел, това те прави, за съжаление, горд. Много често се говори, че всеки трябва да гледа само своите вътрешни проблеми. Не ние воювахме в Ирак, Афганистан, Сирия и Либия. Но бежанците избягаха в Европа, защото тя е и ще продължи да бъде най-доброто място за живеене. "Модерното" е, че трябва да се опълчим на тези, които дават пари на България“, заяви Борисов. Той подчерта, че само Европа е давала пари на България, докато всички други са взимали.

 

За миграционната вълна лидерът на ГЕРБ коментира: „Имаме нула натиск по границата в момента. Нашето възпиращо съоръжение е по-добро от унгарското. Благодарение на нашата политика Европейската комисия (ЕК) отпусна 320 милиона лева за справяне с миграционния натиск и охрана на външната граница на ЕС. Ние решихме проблема с бежанците. Създадоха ни изкуствени проблеми в бежанските лагери в Овча купел и Харманли, и то по време на предизборната кампания. Но се справихме и с това.“

 

Бойко Борисов заяви, че са събрани огромни пари в бюджета, благодарение на мерките, предприети за борба с контрабандата. Той подчерта, че по време на правителството на Орешарски е нямало дори шеф на митниците.  „Нинова каза, че ще удря по темелите на ГЕРБ – саниране и инфраструктура. Те нямат нищо постигнато в нито един сектор. Кой темел да атакуваме? Какво да им атакуваш? Атакува се високото, плодното дърво. Кметове нямат. Те дори не знаят какво са подписвали в НАТО. Помня, когато държаха камерите си пред Министерски съвет и парламента да ни питат за флотилията, за предното разполагане. Още тогава ние много ясно обяснихме, че сме съгласни с тренировки и учения. Но не и Черно море да е полигон за военни действия – ние се храним от там – чрез туризъм, рибарство, газови находища. Нас ни атакуваха, че даваме българското небе и суверенитета си, а сега те го направиха. Нинова си пожелава властта - има една приказка – не си пожелавай жената на ближния, да не стане твоя“, коментира Борисов.

 

По думите му, служебното правителство е на БСП. „Когато казваш, че си спечелил президентските избори, а президентът е назначил служебно правителство, то чие е? 1 плюс 1 плюс 1 е равно на 3. Ясна ни е и листата им вече – вътре са децата на номенклатурата. Ако си ги харесва народът, да си гласува за тях“, подчерта той. Според него експертите на ГЕРБ са направили всичко необходимо, за да отстояват позициите на България пред ЕК „Ще дойде време, в което много бързо ще се убедим в неспособността на другите“, каза още Бойко Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че в Европа има най-демократичната система на управление. „В Русия, САЩ и Китай каквото каже президента - това е. Твърдата ръка става режим. Това показва историята – щом един човек взима решенията, инакомислещите отиват в “криминалния затвор” Белене В Европа имаме европейски комисари, европейски депутат и Съвет на европейските министри и премиери. Един да е против, не се взима решение. Няма по-голямо достижение на демокрацията в управлението на света“, коментира още Бойко Борисов.

 

 

< Назад