15.08.2022

Бойко Борисов: Асен Василев и Кирил Петков с посредниците си изсмукаха стотици милиони при действащ договор с „Газпром”

Асен Василев и Кирил Петков с посредниците си от април досега изсмукаха от държавата стотици милиони, при действащ договор с "Газпром" на 260 лв. в момента. Изсмукаха чрез посредниците си огромни пари. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Кюстендил. Той посети празничната служба в обновения храм "Успение Богородично" с града по повод големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица.
Митрополит Поликарп пожела на българите благословен празник и изказа лична благодарност към Бойко Борисов за безценната помощ, която е предоставял на храмовете през годините.
„Християнската ни вяра в тези тежки времена е най-важна. Щастлив съм, че на този хубав празник съм тук", заяви Борисов.
Пред медии той коментира политическата ситуация в страната.
„Демократична България, които са честни хора, се подведоха и започнаха да правят протести, за да не се върне "Газпром". А Асен Василев хитро вчера се възползва като каза "Какво лошо има в това "Газпром" да ни даде газ"?! Ако българите са толкова наивни, и Господ няма да ги спаси.", подчерта Борисов.
Той допълни, че за шест месеца предишните управляващи са откраднали чрез посредниците в газа близо 150 млн. лева на месец.
Лидерът на ГЕРБ каза, че партията е категорично за диверсификация от „Газпром” и добави, че има сто начина да се докара газ.
Борисов се обърна към президента Румен Радев да разпореди на финансовия си министър да бъде направена тригодишна рамкова прогноза за финансите на България. „По изчисления на моя екип при 0% капиталови разходи, ако не се прави нищо в държавата, догодина няма да ни стигнат 5 млрд. лева. Какво значение тогава ще имат коалиции, сега важното е да изкараме държавата от хаоса и разрухата“, каза още лидерът на ГЕРБ.
"Ние считаме, че ако махнат Кирил и Асен, от ГЕРБ ще можем да се коалираме с "Продължаваме промяната", добави още Борисов.

< Назад