28.12.2019

Андрей Новаков: Обжалваме отказа на ОИК да прекрати пълномощията на кмета на Благоевград инж. Румен Томов

Внасяме жалба до Административен съд срещу отказа на Общинската избирателна комисия да прекрати пълномощията на кмета  на Благоевград инж. Румен Томов. Това каза на пресконференция областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Новаков. До ОИК-Благоевград бе подаден сигнал за нарушение на нормите на Закона за местното самоуправление и местната администрация и на свое заседание, на което присъстваха всички 13 членове на комисията, реши Румен Томов да остане на поста. За прекратяване пълномощията на кмета инж. Румен Томов гласуваха 4-ма души, против бяха 9, нямаше „въздържали се”.
Андрей Новаков обясни, че Благоевград заема централно място в неговата работа и в работата на всички депутати от Благоевградска област от ГЕРБ, защото това е градът, в който живеят най-много хора и в който са били направени най-много инвестиции. „Всички ние искаме градът да се развива. Това се изразява в подкрепа и за общинска администрация, и за кмета тогава, когато е важно за хората. Мисля, че показахме това и чрез последното постановление на Министерски съвет, с което за Благоевград се отпуснаха почти 6 млн. лв. През последните 2 седмици стои един огромен проблем и точно, защото искам да помогна на града и кмета, считам, че е най-редно Административен съд да се произнесе по казуса –нарушен ли е законът или не“, каза още Андрей Новаков.
На срещата с журналистите областният координатор на партията обяви, че строителството на автомагистрала „Струма” остава основен приоритет.
„Ще направим всичко възможно, за да убедим Зелените, че е важно довършването на автомагистралата. Вчерашното посещение на премиера Борисов показва, че той лично се ангажира с това как се развива проектът“, добави той.
Андрей Новаков отбеляза, че трябва да стане ясно, че този проект е важен не само за Благоевградска област, но и за целия регион. „В област Благоевград хората са темпераментни, чувствителни и трудно се обединяват около каузи. Искам да ви кажа, че всеки път, когато сме говорили за магистрала „Струма“ в Европейския парламент е било предизвикано от някой от област Благоевград, а не от някой от друг държава. Последният път вносителите бяха от Кресна. Разбирам възгледите на екозащитниците, но трябва да обясним защо е важно да направим магистралата, и то в този участък, където през последните години са загинали над 200 души. Това продължава да е актуален проблем и съм благодарен на премиера. Чака ни доста работа“, коментира още Новаков.

В чисто партиен план Новаков обясни, че първа задача на областното ръководство и на народните представители по места ще бъде да се върне доверието на хората. „В градове като Благоевград, Банско, Сандански бе направено много през годините, а на местните избори хората не подкрепиха нашите кандидати за кметове, затова е важно да работим сред хората. Това е моята мотивация”, обясни областният координатор.

 

 

< Назад