02.07.2020

Александър Ненков участва в онлайн Генерална асамблея за избор на ръководство на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“

Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ и член на УС на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ Александър Ненков взе участие във видеоконферентна Генерална асамблея на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“, на която бе преизбрано ръководството на центъра.

Създаденият през 2007 г. Център за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ играе ключова роля в процеса на формиране и взимане на политически решения в ЕС като официален мозъчен тръст към Европейската народна партия. Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ е първото от България, което се присъединява към европейското семейство на десноцентристките фондации още през 2013 г. На днешната онлайн Генерална асамблея бившият министър-председател на Словакия Микулаш Дзуринда бе преизбран за председател на Изпълнителния съвет на Мартенс център. По препоръка на председателството на ЕНП бяха също така подновени мандатите на Жозеф Дол, Роберта Мецола и Антонио Лопес-Истуриус Уайт като членове на Изпълнителния съвет на Центъра за европейски изследвания. Томи Хухтанен бе избран единодушно за следващ 3-годишен мандат като изпълнителен директор на Мартенс център.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ и член на УС на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ Александър Ненков благодари за отличното сътрудничество, което сдружението има с Центъра за европейски изследвания Вилфред Мартенс и потвърди ангажимента за активна работа по планираните общи проекти.

 

< Назад