15.01.2019

Административният секретар на ГЕРБ-Пловдив област Павел Гуджеров приветства петия випуск на Института за политика

Административният секретар на ГЕРБ – Пловдив област и кмет на Раковски Павел Гуджеров даде старт на петия випуск от програмата за политически лидери на Института за политика. В обученията редовно се включват и представители от ГЕРБ – Пловдив област. Този път участник в програмата е Венцислав Чавдаров от  МГЕРБ-Раковски.„Каквато и длъжност да заема човек, според мен най-важното, което трябва да вложи в нея - е отдаденост“ - така започна обръщението си към новите политически лидери Павел Гуджеров. На символична церемония в Балабановата къща в Стария Пловдив той даде старт на петия випуск от програмата за политически лидери на Института за политика.
„Започнах работа в община Раковски със заплата 334лв., което беше еднакво недостатъчно и обидно към момента, но отдадеността е нещото, което ми помогна да стигна дотук. Ако един човек, без значение на каква позиция е и каква работа работи, ако дава всичко от себе си, той със сигурност ще стане добър в нея и тя със сигурност ще му се отплати", коментира Гуджеров.
По думите му това е валидно с еднаква сила за всяка професия или длъжност и го потвърди с личен пример от времето, когато е бил народен представител от ГЕРБ. Гуджеров сподели, че това е една от най-интересните длъжности, които е заемал. „Дали работиш, или не работиш - възнаграждението е еднакво. Дали полагаш усилия, дали отделяш време да четеш законопроектите, да търсиш становища, да говориш с експерти и да търсиш другото мнение или само седиш и гласуваш, резултатът на прав поглед е един и същ. Само че, винаги в една такава ситуация има  и кой да те забележи. Особено в нашата партийна структура на ГЕРБ това се забелязва и се оценява, при това много високо", сподели с присъстващите Павел Гуджеров. Той заинтригува младите хора с напътствията си по пътя на експертността, мениджмънта и политическото лидерство с добра аргументация от личния си професионален и политически път.„Разделям мениджърите условно на два вида: мениджър , който е способен да удуши всичко знаещо и можещо покрай себе си, за да не му изядe хляба, и такъв, който като види някой имащ инициатива и желание, който чете и иска да се развива,  го взима при себе си и му дава поле за изява“, обясни Гуджеров.
„Имайте самочувствие, но то винаги да бъде с покритие! Когато сте на прав път, когато имате експертизата, имайте самочувствието да го покажете и да го заявите. Като границата между арогантност и самочувствие е много тънка и се старайте никога да не я преминавате. Старайте се да бъдете отворени към добрите идеи“, призова Павел Гуджеров. Той допълни, че далновидността е друго много важно качество, което трябва да притежават младите лидери.  „Имайте търпение във вашия път и развитие! Когато полагате всички усилия, имате самочувствието и куража да отстоявате позицията си и с времето наградата ще дойде. Особено в нашите партийни структури това се е доказало във времето. При опонентите ни има една поговорка :“Младежите винаги са нашето бъдеще, но никога нашето настояще!“. А ние  в ГЕРБ показахме с времето, че уважаваме и разчитаме на младите хора, защото не сме организация еднодневка и имаме уважение към структурите си“, категоричен бе Гуджеров. В заключение той подчерта, че обединението на всички ключови фактори към успешния лидер е екипът. „Екипът с главни букви е единственото, което различава успелия от неуспелия.  Добре „смазаният“ и добре работещ екип може да се справи с всичко“, каза Павел Гуджеров.

< Назад