08.10.2019

Стефан Радев: Образованието е сред основните ни приоритети, затова продължаваме да работим за младите хора

„Ако трябва някъде да приоритизираме в системата на образованието и материално-техническата база, то това е област Сливен и в най-голяма степен Община Сливен. Тук има необходимост от доизграждане на училища, в някои от тях няма възможност за едносменен режим и това трябва да го решим с предоставяне на допълнителни средства.”  Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на среща с представители на учителското съсловие в Сливен. На нея бяха представени акцентите от предизборната програма на кандидата за кмет Стефан Радев, и общинските съветници от листата под номер 43 в бюлетината.

Министър Вълчев изрази подкрепата си за кандидатурата на Радев и припомни, че той изведе общината от тежка финансова криза и след четири години показва видими резултати.

„Сливен има нужда от Стефан Радев. Системата на образованието има нужда от него като наш партньор. Уверявам ви в нашата подкрепа при втори мандат и се надявам да получи подкрепата и на всички граждани на общината“, каза министър Вълчев.

От своя страна Стефан Радев заяви, че ГЕРБ превърна образованието в свой приоритет и благодари на министъра, че задвижи тази политика и наложи визията за нея.

„Само една много отговорна партия може да предприеме такава политика, чиито плодове ще дойдат след години. Трябва устойчиво да инвестираме в образованието и се надявам всички заедно да го превърнем в оня възрожденски култ, както е било то за нашите предци, да го възстановим в представите си и в представите на нашите деца“, отбеляза Радев.

Той обяви и приоритетите за новия мандат в сектор „Образование“.

„Продължаваме с ремонтите на детските градини. Една от тях е „Звездица“ в кв. „Даме Груев“, за която от години се говори, че се нуждае от ремонт. Осигурихме финансиране и тя ще бъде ремонтирана. Това важи и за детска градина с яслени групи „Елица“ в кв. „Сини камъни“, каза Стефан Радев.

Ще се обновяват и заведения в селата от общината. „Поели сме ангажимент да приключим проекта за разширение на училището в Тополчане. Един проект започнат преди много години. Това е училище, което може би най – много страда от недостиг на пространство. Там няма място за обучение на децата и на две смени. Няма и детска градина. Ще изградим нови класни стаи, физкултурен салон и детска градина. Още една детска градина от полудневна ще превърнем в целодневна. Това е детската градина в Горно Александрово. Очакваме информация за броя на децата в още две населени места, за да се преобразуват детските градини от полудневни в целодневни“, допълни Радев.

На срещата стана ясно, че ще се работи и за по-добра връзка между бизнеса и образованието, както и за по-тясна връзка между културните институти и училищата в града.

 

< Назад