24.05.2017

Народнитe представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова дариха книги на читалището в село Караманово

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова се включиха в инициативата „Дари книга на читалищната библиотека“ в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тази вечер г-жа Ангелова предостави на Румяна Николаева – библиотекар в Народно читалище „Светлина – 1905 година“ – село Караманово /Община Ценово,/ томове художествена литература и детски книги. Това се случи по време на специално събитие в библиотеката на читалището, където се бяха събрали много местни жители. Г-жа Ангелова поздрави за инициативата читалищното настоятелство и ръководство, като подчерта, че това няма да бъде първото дарение на книги от страна на депутатите. Тя оцени високо дейността на читалището за разпространение на знанието сред младите хора, което може да стане само с периодично обновяване на наличния книжен фонд. Г-жа Ангелова приветства дейността на самодейците към читалището за запазването на българските традиции и обичаи през годините.

В знак на признателност депутатите получиха специални грамоти.

По – късно Светлана Ангелова участва в поетична вечер, посветена на творчеството на поета Румен Ченков. Беше осъществена пряка видеоконферентна връзка по Интернет с автора на шест стихосбирки, който има сериозно присъствие в съвременната българска поезия. „Поет - оптимист, който чрез своето творчество докосва струните на човешката душа. Неговата силна и въздействаща поезия, показва светлата страна на живота. Стиховете ни помагат в откриването на много философски отговори за живота и любовта“, каза тя.

Събитията бяха уважени още от председателя на Общински съвет – Ценово Галина Георгиева, бившия и настоящ кмет на Караманово и др.

< Назад